Night at the Museum-regisseur genoemd voor Minecraft-film | Gamer.nl

Night at the Museum-regisseur genoemd voor Minecraft-film | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Levy is verder bekend van Date Night, The Internship en Just Married. Zijn rol als regi eur is nog niet bevestigd. Vooralsnog staan enkel de producenten vast. Dat zijn Jill Me ick en Roy Lee, die datzelfde deed voor de officiële LEGO-film die eerder dit jaar in de bioscopen draaide. 

Wanneer de Minecraft-verfilming verschijnt, is nog niet bekend. Volgens ontwikkelaar Mojang, dat wordt overgenomen door Microsoft, kan dat nog zo'n twee à drie jaar duren. Er is momenteel nog geen script en het staat nog niet vast of het een live-actionfilm wordt of een animatiefilm.

Microsoft kondigde eind september aan dat het Mojang en daarmee Minecraft voor 2,5 miljard dollar overneemt. De populaire game is inmiddels op vrijwel alle platformen beschikbaar, behalve op Nintendo-spelcomputers en Windows Phone. Aan een versie voor dat laatste platform wordt gewerkt. 

Mojang overziet ook alle fysieke merchandise van Minecraft, waaronder de officiële LEGO-sets die het Deense bedrijf in samenwerking met de Zweedse ontwikkelaar op de markt brengt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou