Nigeria eist excuus van Sony voor nieuwe PS3-reclame | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De regering van Nigeria vindt dat het land onterecht in een kwaad daglicht wordt gesteld. "Nigeria blijft een belangrijk land voor investeerders en is een landwaar veel bedrijven opbloeien in goed vertrouwen, competentie enintegriteit", aldus de minister van informatie en communicatie van hetAfrikaanse land, profe or Dora Akunyili.

Nigeria eist excuses van Sony voor de "opzettelijke negatieve campagne" tegen het imago van het land. Minister Akunyili eist dat het excuus dezelfde mate van publiciteit krijgt als de "onfortuinlijke" reclame.

Oplichtingstruc

De reclame van PlayStation refereert naar het feit dat veel internetoplichtingspraktijken vanuit Nigeria worden opgezet. Het land staat hierom bij veel mensen bekend.

Er circuleert al een andere versie van de reclame. Hierin wordt de tekst "anders was ik nu een Nigeriaanse miljonair" vervangen door "zo is de Eerste Wereldoorlog begonnen".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou