'Nieuwe versie PlayStation 4 nog voor oktober aangekondigd' | Gamer.nl

'Nieuwe versie PlayStation 4 nog voor oktober aangekondigd' | Gamer.nl

Een nieuwe versie van de PlayStation 4, die moet zorgen voor betere grafische prestaties dan het huidige model, wordt nog voor oktober aangekondigd.

Dat melden bronnen die bekend zijn met de plannen van Sony dinsdag aan de Wall Street Journal. Eerder kwamen al geruchten naar buiten over de console, die intern de 'PS4.5' zou worden genoemd. Hiermee zou het mogelijk zijn om spellen in 4K-resolutie te spelen, terwijl de huidige PlayStation 4 alleen full hd-games ondersteunt.

Sony zou het nieuwe apparaat voor de komst van de PlayStation VR, in oktober, willen aankondigen. De nieuwe console zou juist bij het spelen van games in virtual reality meer grafische kracht kunnen leveren.

Volgens de bronnen van de Amerikaanse krant blijft de softwarecatalogus voor beide PlayStations echter gelijk. Nieuwe games zullen dus ook speelbaar blijven op oudere modellen. Sony heeft niet op het bericht gereageerd.

Hoewel er al eerder geruchten gingen over een verbeterde versie van de PlayStation 4, zit de Wall Street Journal er zelden naast op het gebied van gamegeruchten. Diverse bedrijven geven ook al eerder informatie aan de website, dat vervolgens als gerucht geplaatst wordt om te testen hoe consumenten op het nieuws reageren.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou