Nieuwe systeemupdate Xbox One nu beschikbaar | Gamer.nl

Nieuwe systeemupdate Xbox One nu beschikbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Wie de Xbox One geïmporteerd heeft kan de nieuwe 1408-update vanaf vandaag downloaden. Hiermee kunnen gebruikers met hun mobiele apparaten op afstand apps en games kopen en downloaden. Dit kan door middel van de website Xbox.com of door de SmartGla -app. Deze toepa ingen halen de console uit slaapstand en laten het automatisch content downloaden. Om deze optie te gebruiken moet de console geconfigureerd zijn als Instant On. Dit is vooral handig voor het downloaden van grote bestanden.

Daarnaast heeft Microsoft meer opties toegevoegd. 3D blu-ray wordt nu ondersteund en de activity feed is geüpdatet. Gebruikers kunnen nu 'likes' geven en reageren op feed-berichten en deze delen, hier wordt de original poster van op de hoogte gehouden door middel van notificaties. Ook wordt de batterijstatus van de controller op het scherm weergegeven wanneer deze leeg raakt en vibreert de controller wanneer de home-knop van de console lang genoeg wordt ingedrukt. Zo hoeven gebruikers zich niet meer af te vragen of zij de knop wel lang genoeg ingedrukt hebben.

In de video hieronder legt Major Nelson alle nieuwe functies uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou