Nieuwe SimCity voor iOS en Android aangekondigd | Gamer.nl

Nieuwe SimCity voor iOS en Android aangekondigd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De simulatiegame is binnenkort beschikbaar in de App Store en Google Play. Volgens EA biedt het spel een touchbesturing die inzoomen en het 360 graden draaien van de map mogelijk maakt. Verder is de wereld volledig in 3d opgebouwd. 

Meer details zijn niet bekend, behalve dat spelers de inwoners van hun stad tevreden moeten zien te houden zoals in eerdere SimCity-games. EA bracht eerder al mobiele games in de SimCity-serie uit, maar die zijn alweer enkele jaren oud.

De meest recente SimCity voor pc heet simpelweg SimCity en verscheen begin 2013. Het spel kwam EA op veel kritiek te staan omdat hiervoor een internetverbinding vereist was en de grote drukte bij lancering voor serverproblemen zorgden. Veel spelers konden daardoor pas enkele dagen later met de game aan de slag.

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou