Het nieuwe deel wordt in ieder geval niet ontwikkeld door Double Helix, de studio die verantwoordelijk was voor de laatste originele Silent Hill: Homecoming. Naast een korte trailer die we achter gesloten deuren te zien kregen, is er nog niets bekend over de game.

In de trailer was amper meer te zien dan een man (naar we vermoeden het hoofdpersonage) die midden op straat verward om zich heenkijkt. Tientallen krassende raven en de vervallen staat van de mistige omgeving zorgen voor de kenmerkende creepy setting. Terwijl de man omdraait, zien we in een flits nog net hoe hij wordt aangevallen door een monsterlijke verschijning.

De enige hint die we voorlopig hebben ter speculatie, is het straatnaambordje ‘Ashmond’ dat kort te zien was. Normaal gesproken zijn de straten in Silent Hill vernoemd naar belangrijke SF/horror-schrijvers die ooit een boek hebben geschreven over mysterieuze gebeurtenissen in een klein dorp. Ashmond is dat niet, wat er op zou kunnen wijzen dat dit nieuwe deel zich, net als het Silent Hill Homecoming, niet enkel in Silent Hill zelf zal afspelen.