Nieuwe show The Game Awards 2014 vervangt Spike TV's VGX | Gamer.nl

Nieuwe show The Game Awards 2014 vervangt Spike TV's VGX | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Keighley was ook al host en producent van Spike TV's VGA's, die in 2013 werden omgedoopt tot VGX. Tijdens deze show werden de afgelopen jaren enkele grote nieuwe titels aangekondigd, en eerste gameplay van bestaande games getoond. 

The Game Awards 2014 volgt ditzelfde principe, maar legt ook de focus op eSports en mobiel gamen. Verder worden muzikale optredens gegeven en zijn diverse gameontwikkelaars en eSports-spelers aanwezig.

Zowel Sony, Microsoft als Nintendo verlenen hun steun aan het evenement. Via hun platformen en op Steam is een livestream van de show te volgen. Ook werken diverse third-party uitgevers, waaronder Electronic Arts, Rockstar Games, Ubisoft, Valve en Warner Bros. mee aan het evenement.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou