Tabula Rasa is de nieuwe MMORPG van Richard Garriott, de man achter Ultima en Ultima Online, de grondlegger van het MMORPG genre. Het spel speelt zich af in een uniek universum dat elementen van fantasy en sciencefiction met elkaar weet te combineren.

Richard heeft gepoogd om een aantal bekende irritaties uit MMORPG spellen weg te werken. Zo zijn lange wandelingen niet meer nodig vanwege een uitgebreid teleportatienetwerk. Ook kun je op eender welk moment een ander carrierepad inslaan zonder dat je je items, ervaring en huis verliest. Je kunt ervoor kiezen om, in de stijl van Guild Wars, gescripte missies te spelen die je alleen of met een kleine groep kunt spelen. De gevechten in het spel zijn geinspireerd op bekende martial arts vechtstijlen.

Tabula Rasa wordt prachtig in 3D weergegeven en ziet er bij momenten erg vreemd uit. Bij een dermate vreemde wereld hoort natuurlijk ook geflipte muziek en deze is aan de hand van Chris Vrenna, ex-Nine Inch Nails, die ook de soundtrack van American McGee's Alice op zijn naam schreef. Meer screenshots van het spel bekijk je hier.