De eerste Commandos was wellicht een van de grootste verassingen die de PC game-industrie ooit heeft gekend en het betekende meteen dat de Spaanse softwareontwikkelaar Pyro Studios vanuit het niets een gevestigd softwarehuis werd. Met Commandos 2 wist men deze naam in eer door te zetten en ook het onlangs uitgebrachte Praetorians mocht er wezen. Deze zomer hoopt men het derde deel in de Commandos reeks af te kunnen leveren en ook deze ziet er wederom veelbelovend uit.

Met Commandos 3: Destination Berlin heeft men gekozen voor een ietwat andere aanpak dan bij het tweede deel. Men heeft het spel van wat meer actie voorzien en zal de speler meer vrijheid geven in de manier van aanpak. De hoeveelheid actie heeft men opgeschroeft door te werken met kleinere maps zodat het overzicht groter is. Ook zal je niet meer dan drie commandos tegelijk kunnen bedienen en zullen er in totaal maar zes verschillende zijn.

Andere nieuwe toevoegingen zijn de nieuwe gameplay situaties zoals ambushes en grote aanvallen, en de toevoeging van level bosses. Het spel zal drie grote campagnes bevatten, zijnde Stalingrad, Centraal Europa en Normandië. Het verhaal door deze campagnes heen een stuk belangrijker zijn dan in de voorgaande games en de missies van de campagnes zullen dan ook echt een geheel vormen. Verder belooft men dit keer een deathmatch mode tot 8 spelers over LAN of internet.

Ook grafisch is er een hoop verbeterd. Het spel ziet er niet alleen levendiger en sfeervoller uit, het bied ook een grotere interactie met het decor. ToTheGame heeft een aantal nieuwe, relatief kleine screenshots uit het spel online staan die hier te bezichtigen zijn.