'Nieuwe livestreamingdienst Youtube legt nadruk op gamers' | Gamer.nl

'Nieuwe livestreamingdienst Youtube legt nadruk op gamers' | Gamer.nl

Youtube is van plan om een vernieuwde livestreamingmogelijkheid te lanceren, met een nadruk op rechtstreekse uitzendingen van individuele gamers en professionele gamewedstrijden. Dat meldt The Daily Dot op basis van anonieme bronnen.

Googles videodienst zou rechtstreeks de concurrentie aangaan met de populaire site Twitch.

Volgens eerdere geruchten wilde Google Twitch vorig jaar kopen voor ruim 1 miljard dollar, maar uiteindelijk werd de site verkocht aan webwinkelier Amazon. 

Youtube is al een populair platform voor het delen van gamevideo's, maar voor live-uitzendingen trekken de meeste gamers naar Twitch. 

Nieuw leven

Het is al enkele jaren mogelijk om te livestreamen op Youtube, maar verwijzingen hiernaar zijn vorig jaar van de voorpagina van de videosite verdwenen. Google zou Youtube-livestreams nu nieuw leven in willen blazen.

Twitch is ondertu en juist aan het uitbreiden buiten de gameswereld. Deze week werd nog een deal gesloten om het Ultra Music Festival in Miami live uit te zenden via de site.

Volgens The Daily Dot zal Google meer bekendmaken over zijn livestreamingdienst tijdens de gamebeurs E3 in juni. Google heeft niet gereageerd op het bericht.

door NUtech

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou