Blackbird huist werknemers die ook aan de originele Homeworld-reeks hebben gewerkt. De studio ontwikkelde al geruime tijd het spirituele vervolg Hardware: Shipbreakers, omdat de rechten op de Homeworld-reeks in handen waren van THQ. Na het faillissement van die uitgever kocht Gearbox Software in april de rechten op. Blackbird deed een lager bod, maar mag nu alsnog de naam gebruiken van Gearbox. Verder krijgt het ook financiële steun van de studio.

De deal houdt in dat Hardware: Shipbreakers onderdeel wordt van de Homeworld-franchise en dat Gearbox geld stopt in het project. "Gearbox is niet het juiste team om een sci-fi RTS vervolg te maken", aldus Randy Pitchford van de Borderlands 2-studio. "Maar we zijn experts in het produceren van games en daar kunnen we helpen. Ik bedoel, we hebben Duke Nukem Forever uitgebracht. We hebben het niet gebouwd, maar er wel voor gezorgd dat het verscheen. En dat is een wonder."

Gearbox komt wel met HD-remakes van Homeworld en Homeworld 2. Ook is het van plan om de twee games in hun oorspronkelijke vorm naar PC te brengen. Homeworld verscheen oorspronkelijk in 1999 en is een real-time strategiegame die zich in de ruimte afspeelt. Het vervolg kwam in 2003 uit.