Nieuwe game van Will Wright heet HiveMind | Gamer.nl

Nieuwe game van Will Wright heet HiveMind | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De bedoeling van de game is dat deze zich aanpast aan de speler door elementen uit zijn of haar leven te verzamelen en in het spel te verwerken. Wright laat weten dat er binnen HiveMind wellicht vijftig verschillende dimensies aan een persoon gekoppeld worden door middel van dataverzameling. Deze kunnen op locaties waar de speler en zijn vrienden zich bevinden gebaseerd zijn, of op de hoeveelheid geld in zijn portemonnee.

Wright beseft dat dit gezien kan worden als een inbreuk op de privacy, maar benadrukt het plezier dat spelers hieraan kunnen beleven en dat zij de informatie daarom graag zullen delen. "Als we dingen over de speler kunnen leren, kunnen we games maken gebaseerd op hun echte leven. [We willen uitzoeken] hoe we je meer betrokken kunnen krijgen bij je echte leven, in plaats van je daarvan af te leiden."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou