Nieuwe foto's Nintendo NX-controller mogelijk gelekt | Gamer.nl

Nieuwe foto's Nintendo NX-controller mogelijk gelekt | Gamer.nl

Een Reddit-gebruiker heeft mogelijk nieuwe foto's van de controller voor de NX gelekt. De NX is Nintendo's nieuwe console, waar vooralsnog alleen de projectnaam van bekend is.

Vorige week lekte ook al een mogelijke foto van de controller uit via Reddit. De nieuwe foto's tonen een zwarte controller in plaats van een witte, maar volgens de Reddit-gebruiker, waarvan niet bekend is wie hij of zij is, gaat het in beide gevallen om een versie speciaal bedoeld voor ontwikkelaars en dus niet de uiteindelijke controller die consumenten in handen krijgen.

Opvallend aan de foto's is dat, net als op de vorige foto, de controller buiten twee analoge sticks en schouderknoppen alleen bestaat uit een scherm, waarop virtuele knoppen met haptic feedback afgebeeld kunnen worden. Volgens de Reddit-gebruiker zijn alleen de bovenste gedeeltes van de analoge sticks op de controller te bewegen. De onderste gedeeltes zouden meer als een circle pad aanvoelen. Daarnaast wordt wederom gemeld dat de schouderknoppen 'te rollen' zijn, vergelijkbaar met een muiswiel. Tot slot zou de controller een opening hebben voor een koptelefoon aan de onderkant.

Nintendo heeft vooralsnog niet gereageerd op deze of voorgaande foto's. Het bedrijf heeft vorig jaar al duidelijk gemaakt dat het werkt aan een opvolger voor de Wii U die dit jaar officieel wordt aangekondigd. Volgens geruchten zou de NX zowel een console als handheld beslaan, of in ieder geval bestaan uit meerdere apparaten die lopen op hetzelfde besturing ysteem, vergelijkbaar met iOS en Android. Verwacht wordt dat Nintendo voor of tijdens de E3-beurs in Los Angeles, die half juni wordt gehouden, de NX officieel onthult.

Nintendo NX
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou