Update: Deus Ex: Mankind Divided onthuld voor pc, Xbox One, PS4 | Gamer.nl

Update: Deus Ex: Mankind Divided onthuld voor pc, Xbox One, PS4 | Gamer.nl

Op een Russische gamewebsite zijn details en screenshots van de vermeende nieuwe Deus Ex-game gelekt, die naar verluidt Deus Ex: Mankind Divided gaat heten. De game komt volgens de inmiddels offline gehaalde berichtgeving naar pc, Xbox One en PlayStation 4.

Update: Deus Ex: Mankind Divided is inmiddels bevestigd door Game Informer, dat het spel op de cover van de nieuwste editie van het tijdschrift heeft staan. De nieuwe Deus Ex komt inderdaad naar pc, Xbox One en PlayStation 4 en speelt zich in 2029 af, twee jaar na Human Revolution.

Oorspronkelijk bericht: De website, Kanobu Games, lijkt zich te baseren op een persbericht dat nog moet worden uitgestuurd door uitgever Square Enix.

Volgens de informatie van de site speelt Adam Jensen uit Deus Ex: Human Revolution opnieuw de hoofdrol en draait het nieuwe deel om een wereld waarin de maatschappij in tweeën is gedeeld. Aan de ene kant staan de 'gewone' mensen, en tegenover hen het gedeelte dat zijn of haar lichaam heeft laten aanpa en of vervangen door technology, zogeheten augmentations.

De game zou verder opnieuw ruimte bieden voor verschillende speelstijlen, waarbij met name de keuze tu en sluipen of schieten centraal staat. Daarbij zou de kunstmatige intelligentie van vijanden verbeterd zijn ten opzichte van het voorgaande deel.

 De hoeveelheid te verkrijgen augmentations is daarnaast uitgebreid, zo valt te lezen, waarbij het oorspronkelijke arsenaal grotendeels wordt gehandhaafd. In Human Revolution kon Jensen bijvoorbeeld door muren heenkijken. In het nieuwe deel zou hij computers op afstand kunnen hacken en een soort kruisboog tot zijn beschikking krijgen.

Een releasedatum voor Mankind Divided is nog niet bekend, aldus Kanobu. Square Enix heeft officieel nog geen concrete aankondigingen gedaan, maar komt deze week wel met een nieuwe game van een westerse studio. Via een livestream die momenteel gaande is hint de uitgever bovendien sterk naar een aankondiging omtrent Deus Ex. 

Door Marcel Vroegrijk 

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou