Nieuwe details Beyond Good & Evil 2 bekendgemaakt | Gamer.nl

Nieuwe details Beyond Good & Evil 2 bekendgemaakt | Gamer.nl

Ubisoft heeft tijdens een livestream nieuwe details rondom het verhaal van en personages en voertuigen uit Beyond Good & Evil 2 bekendgemaakt.

Michel Ancel, de bedenker van de franchise, onthulde samen met senior producer Guillaume Brunier en narrative director Gabrielle Shrager diverse nieuwe details in een uur durende livestream. Hier werd ook concept art getoond van nieuwe personages en een 3D-modelsysteem waarmee het team diverse dieren en personages ontwikkelde. Tevens werden er ruimteschepen getoond.

De game kan als een singleplayeravontuur worden gespeeld, maar de ontwikkelaar wil spelers motiveren om met anderen samen te werken. "Je maakt je eigen verhaal wanneer je spelers ontmoet en met vrienden speelt", aldus Brunier. Daarbij benadrukte hij dat de game wel een verhaal heeft "met een begin, middel en einde, met sterke personages en emotie".

Het team dat werkt aan het spel is sinds de onthulling van de game op E3 2017 verdriedubbeld. "We hebben meer en meer mensen nodig om dit mogelijk te maken, dus we richten ons op dit moment op meer werknemers vergaren", aldus Brunier. "We richten ons nu ook op het maken van een echte, levende stad die mensen kunnen verkennen."

Kijkers konden ook vragen stellen tijdens de livestream. Een van de vragen was of dat het altijd de bedoeling was om van Beyond Good & Evil 2 een prequel op het origineel te maken. Ancel: "We wilden oorspronkelijk een trilogie van BG&E maken. Maar we gingen nadenken over de volgende game en de wereld is zo groot, dat we het zonde vonden om niet over het ontstaan te praten. Wie is Jade? Ze is erg mysterieus en heeft een duistere kant. We willen hier dieper op in gaan."

Dat betekent niet dat een vervolg op BG&E nooit zal v erschijnen. "We zullen doorgaan met episodes, de verhalen van deze wereld. Maar we willen beginnen met een prequel." Het is niet duidelijk of Ancel hier bedoelt dat het team diverse episodes wil uitbrengen in het BG&E-universum, of meerdere complete games.

Hieronder is wat artwork te zien, alsmede een video van de complete livestream.

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou