Yoichi Wada, baas van Square Enix, zal de impact van bewegingsgevoelige controllers op de verkoop van de PlayStation 3 en Xbox 360 klein zijn. Dit zei hij in een interview met de Britse krant Financial Times.

"Hedendaagse spelcomputers hebben al veel functies: ze vormen een netwerk, zijn een blu-ray- of DVD-speler én een console. In vergelijking met deze drie functies zijn de [nieuwe bewegingsgevoelige] controllers erg gelimiteerd, waardoor de impact [op de verkoop] klein zou kunnen zijn. Ze zijn een uitbreiding van de console-functie", aldus Wada.

Wel denkt hij dat de bewegingssensors een standaard worden in de gamebranche. "Hun directe effect op de console-markt kan wel groter uitvallen als er gepaste games uitkomen. Echter, games die gebruik maken van dit soort controllers zijn erg moeilijk om te maken," aldus Wada.

Nieuwe Wii

Verder verwacht Wada dat de opvolger van de Nintendo Wii in 2011 zal verschijnen en dat de functionaliteit meer op die van de Xbox 360 en PlayStation 3 zal gaan lijken. Deze opvolger zal dan ook een vernieuwde controller met zich meebrengen, aldus Wada.