Nieuwe Chromecast ondersteunt geen Google Stadia bij lancering

Nieuwe Chromecast ondersteunt geen Google Stadia bij lancering

De nieuwe versie van Google's Chromecast ondersteunt bij lancering geen Google Stadia. Dat meldt href="https://www.theverge.com/2020/9/30/21492682/new-chromecast-google-tv-stadia-support-launch" rel="noopener noreferrer" target="_blank">The Verge</a>.

Het streamingapparaat verschijnt op 16 oktober en draait op Google TV, een Android-versie die speciaal is gemaakt voor films en series in 4K. In tegenstelling tot de Google Chromecast Ultra wordt Stadia niet direct ondersteund. Google meldt dat de ondersteuning 'in de eerste helft van 2021' volgt.

Bezitters van de nieuwe Chromecast kunnen Stadia-games echter toch streamen via een omweg door de Stadia-APK installeren. Hoe die ervaring zich verhoudt tot de officiële ondersteuning is niet bekend.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet echt een slimme zet en signaal dat je 'Stadia serieus neemt hoor. Sterker nog, het valt me vies tegen hoe Google 't aanpakt, met name de betaalmogelijkheden, ze gaan er maar vanuit dat iedereen ff een credit card heeft. Daarbij de slechte communicatie en alleen maar wat trailers op YT plaatsen om je zo tussen Sony, Nintendo en Microsoft proberen te wringen, gaat niet werken. 't concept is prima, en kans zelfs uitstekend bestaan naast de consoles en PC, maar op deze manier hoe ze nu bezig zijn, gaan zij het in ieder geval niet worden.

0
test

@Streepje X Dit komt gewoon omdat Stadia nog steeds in Beta is op AndroidTV. Je kunt het wel gewoon sideloaden.. En Stadia is voor Google een langere termijns visie, nu nog steeds in test dus daarom geven ze er waarschijnlijk nog niet zo veel publiciteit er rondom. Ze zijn het langzaam aan het op-/uitbouwen.

0
test

@SuperDre Dan moeten ze dit gewoon eerlijk naar de consument toegeven, want het woord béta is nergens terug te vinden in Stadia. Doet Microsoft ook met Xcloud bijvoorbeeld. Dat iets zich moet ontwikkelen en groeien is uiteraard logisch.

0
test

Als google zo door gaat kunnen ze beter de stekker er uit trekken. Nu dat ook Amazon het zelfde concept doet als xbox 1 vaste prijs voor zoveel games wie neemt er dan nog Stadia. Als luna en xcloud straks overal op werkt en wereldwijd is stadia kansloos.

0

Aanbevolen voor jou