Nieuwe BioShock bevat waarschijnlijk een open spelwereld

Nieuwe BioShock bevat waarschijnlijk een open spelwereld

De aankomende nieuwe BioShock-game lijkt een open spelwereld te bevatten.

Ontwikkelaar Cloud Chamber heeft een aantal nieuwe vacatures op zijn website staan. Daarin valt af te leiden dat nieuwe BioShock-game waaraan de studio werkt een open wereld bevat en dat er zowel primaire als secundaire missies zijn.

Zo valt in de vacature voor de rol van senior writer te lezen dat men zoekt naar "iemand die een impactvolle, door personages gedreven verhaal kan schrijven in een openwereldsetting". Ook iemand die ervaring heeft met Unreal Engine 4 wordt gezocht.

De laatste compleet nieuwe BioShock-game, BioShock Infinite, verscheen in 2013. Een vervolg werd in 2016 geannuleerd, maar in 2019 bevestigde 2K dat de nieuwe studio Cloud Chamber aan een nieuw deel in de reeks werkt. Verdere details over de game zijn er niet.

Bioshock: The Collection

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hè gadver, waarom moet alles nu open wereld worden?! Het is zó ontzettend moeilijk om een open wereld te bouwen waarin voldoende te doen is, voldoende variatie wordt geboden, die uitnodigend genoeg is etc. Wat is er mis met een meer lineaire gameplay? Ik krijg het gevoel dat lineair steeds meer een vies woord aan het worden is. Terwijl spellen als Uncharted of TLOU toch niet zo verkeerd waren, dacht ik zo...

0
test

@Michael-Raymond-Clayton ik zou voorstander zijn van Semi open games zoals god of war dat je nog wel steeds terug kan.

0
test

@hulstpower ja, semi-open is prima. Maar écht open leidt mijns inziens vaak tot net niks.

0

@Michael-Raymond-Clayton Ik zie het dan voor me als Prey, wat toch ook een soort open wereld is. Dat is prima te trekken.

0
test

@elirosenau Ik kan er niet over meepraten... Ik heb Prey nooit gespeeld (is dat niet horror-achtig? Ben ik niet van...) Maar als dat semi-open is, kan dat inderdaad prima.

0
test

@elirosenau Prey is qua wereld meer een metroidvania, je speeld eigenlijk steeds meer (lineaire) paden vrij met bepaalde skills, maar het is in het begin zeker geen open wereld.

0

Bioshock en open-wereld past prima bij elkaar. Bioshock 1 zou het gevoel van een onderwater stad moeten geven maar dat is een beetje moeilijk in te beelden omdat er maar matigjes sprake is van een hub wat alles met elkaar verbind. in Infinite is dat gevoel helemaal weg, de stad is een lange tunnel. Ik zie het juist als een verbetering als de spelwereld meer aan gaat voelen als een levend geheel in plaats van als losse game secties.

0

Aanbevolen voor jou