Nieuw gebied en klasse in Guild Wars 2: Heart of Thorns-uitbreiding | Gamer.nl

Nieuw gebied en klasse in Guild Wars 2: Heart of Thorns-uitbreiding | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De uitbreiding laat spelers toe tot een nieuw gebied: de Maguuma Jungle. In het hart van die jungle kunnen spelers een guild hall bouwen. Daarnaast voegt de uitbreiding zogenaamde masteries toe. Dit Mastery-systeem geeft spelers boven level 80 nieuwe mogelijkheden, die onder meer invloed hebben op het nieuwe gebied. Zo kunnen spelers leren zeilvliegen in de jungle, maar ook hun personage nog meer naar smaak aanpa en. De speler ontvangt een mastery-punt wanneer hij of zij aan een in-game wereld evenement meedoet, uitdagingen voltooit, moeilijke vijanden verslaat of een nieuw gebied ontdekt.

Heart of Thorns voegt daarbij een nieuwe kla e toe, genaamd de Revenant. Dit is een heavy armour-kla e die geesten op kan roepen uit de mists, om die voor zich te laten vechten. Bestaande kla es krijgen de mogelijkheid nieuwe skills te leren door middel van profe ion specialisaties. Zo krijgen Rangers bijvoorbeeld de mogelijkheid om skills van Druids te leren. Kla es kunnen zo ook wapens gebruiken die zij voorheen niet konden gebruiken. De Ranger kan hierdoor bijvoorbeeld een staff gebruiken en de Necromancer-kla e een greatsword.

De uitbreiding voegt tevens nieuwe monsters, bazen, verhaallijnen en evenementen toe. Daarbij komt er een nieuwe Borderland-map in de World versus World-modus. Op deze map krijgen spelers een buff per behaald doel. De World versus World-modus wordt daarbij tevens aangepast, waardoor het behalen en behouden van objectives belangrijker wordt. Er komt een nieuwe Stronghold Game Mode, waarin spelers vechten om voorraden, die zij kunnen spenderen aan het inhuren van soldaten om de vijandelijke basis te veroveren. De mi ie hierbij is het doden van de vijandelijke guild-leider. De uitbreiding bevat geen verhoging voor het maximale level.

Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding uitkomt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou