De nadruk ligt in de update op de nieuwe Firelands-raid, waarin de speler het domein van de krachtige Elemental Lord Ragnaros binnendringen. Deze raid bevat tevens zeven verschillende eindbaasgevechten.

Firelands

Volgens Blizzards lead system designer Greg Street, zijn “sommige spelers Ragnaros voor het eerst tegen gekomen in Molten Core, maar dat was in een berg op Azeroth. Firelands is zijn thuisdomein.” “Het is een andere dimensie, een groot eiland dat drijft in een zee van vuur. Het heeft een bovennatuurlijk ecosysteem – er zijn wezens als vurige spinnen en vurige vogels en de legioenen van Ragnaros.”

Aan spelers die zich niet op de raid willen werpen is ook gedacht. Volgens Street zijn er meer dan zestig nieuwe missies aanwezig in de update, waarvan een aantal Daily Quests. Ook komt er een Legendary Weapon, waar nog weinig bekend over is, maar volgens Street zal er een “geweldige serie missies” bij het verkrijgen van het wapen komen kijken.

Anders dan voorheen

Met het uitkomen van patch 4.2 begint Blizzard met het vaker uitbrengen van kleinere updates, zodat spelers vaker nieuwe content tegemoet kunnen zien. Volgens Street zal patch 4.2 vrij snel na 4.1 verschijnen. Een exacte datum wilde Street niet zeggen, maar hij meldde wel dat de standaard tijd tussen verschillende patches (ongeveer vier tot zes maanden) verminderd gaat worden.