Nier Replicant-heruitgave en mobiele game aangekondigd

Nier Replicant-heruitgave en mobiele game aangekondigd

Square Enix brengt de actie-rpg Nier Replicant opnieuw uit. Dat werd onthuld tijdens een concert ter ere van de tiende verjaardag van de franchise.

Nier: Replicant verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc en betreft volgens producer Yosuke Saito 'geen remake of remaster', maar een 'versie-upgrade. De officiële naam van de game luidt daarom: Nier Replicant ver.1.22474487139... en wordt gemaakt door Toy Logic, dat eerder bijdroeg aan de ontwikkeling en uitgave van Dragon Quest 11 en Super Smash Bros. Brawl.

Square Enix belooft verschillende nieuwe 'elementen' toe te voegen aan de heruitgave en meldt dat de gehele game voorzien wordt van ingesproken stemmen, in tegenstelling tot het origineel. Componist Keiichi Okabe heeft daarnaast de soundtrack opnieuw opgenomen voor de game. Tot slot zeg Yosuke Saito niet te weten of het einde van de game gewijzigd wordt.

In Japan verscheen Nier in 2010 als twee versies: Nier Replicant op de PlayStation 3 en Nier Gestalt op de Xbox 360, waarvan de laatste versie een oudere protagonist bevat. Replicant verscheen nooit in het Westen. Daarnaast verscheen in 2017 het geprezen Nier: Automata van PlatinumGames.

Nier Reincarnation

Naast Replicant kondigde Square Enix ook de mobiele titel Nier Reincarnation aan. Onderstaande trailer hint naar de setting van de game en onthult mobiele rpg-maker Applibot als ontwikkelaar. De game komt naar iOS en Android.

Tot slot maakt Square Enix bekend dat de digitale verkopen en fysieke verkoop aan winkels van Nier: Automata samen meer dan 4,5 miljoen exemplaren bedragen.

Voor zowel Nier Replicant als Nier Reincarnation is nog geen releasedatum bekend.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet echt een verrassing, vanwege de geruchten. Maar ik kijk er wel naar uit! NieR: Automata komt 2 april naar de Xbox game pass

0

Aanbevolen voor jou