Nier 2 wordt voornamelijk ontwikkeld door PlatinumGames | Gamer.nl

Nier 2 wordt voornamelijk ontwikkeld door PlatinumGames | Gamer.nl

Het vervolg op Nier dat tijdens E3 2015 werd aangekondigd wordt voornamelijk ontwikkeld door PlatinumGames. Dit laat ontwerper Yasuhira Taura van PlatinumGames weten.

Het project wordt geleid door Taro Yoko van Square Enix, maar de ontwikkeling van de game vindt plaats in Osaka en Tokyo in de kantoren van Platinum. Het team wordt ondersteund door Akihiko Yoshida die de designs voor de personages maakt. De componist van de originele Nier maakt opnieuw de muziek voor dit deel.

Yasuhira Taura vertelt aan Gamespot dat hij bezig was met een voorstel voor een vervolg op Nier toen Square Enix hem benaderde voor een gezamenlijk project. “Ze zeiden niet dat het over Nier ging, maar ze wilden iets samen doen. Dus we gaven aan dat we een idee hadden voor een Nier-vervolg. Zo kwam het tot stand.”

Volgens Taura is er een grote groep hardcore gamers in Japan die fan zijn van de originele titel. Daardoor zijn er veel mensen die hoge verwachtingen hebben voor het vervolg. Taura geeft aan zijn expertise van actiespellen te gebruiken om de gevechten in dit deel leuk te maken. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou