Nederlandse studio Vlambeer sluit deuren

Nederlandse studio Vlambeer sluit deuren

De Nederlandse studio Vlambeer sluit precies tien jaar na oprichting zijn deuren.

Dat werd via Twitter aangekondigd. "We hebben een prachtige periode gehad, ongelooflijke games gemaakt en met geweldige mensen samengewerkt, maar het is tijd voor nieuwe dingen. Dus we kondigen het einde van Vlambeer aan."

Vlambeer staat bekend om games als Ridiculous Fishing, Nuclear Throne, Super Crate Box en Luftrausers. Ook brengt het ergens binnenkort nog zijn laatste game, Ultrabugs, uit op pc, Mac, Linux en Switch. Binnenkort moet men de releasedatum bekendmaken.

Vlambeer werd opgericht door Jan Willem Nijman en Rami ismail. Zij vertellen in een interview met Polygon dat ze door blijven gaan met hun huidige werkzaamheden. Zo blijft Ismail zich richten op diversiteit in games, bijvoorbeeld via de conferentie gamedev.world, en wil Nijman kleine games blijven ontwikkelen met kleine teams.

De games van Vlambeer zijn nu met korting op Steam te koop.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Daar is Gamer goed in, in het verleden ook al vaak zat gedaan met Vlambeer

0

@HunterSeeker Het is een persbericht en stond gisteren ook al op tweakers, ik zie dus niet hoe dit specifiek voor gamer.nl is.

0
test

Het einde van deze supercreatieve studio is gewoon nieuws.

0
test

Weinig verrassend behalve dat het nog zo lang geduurd heeft, beide heren gingen al voornamelijk hun eigen pad. JW heeft een aantal nieuwe buddies gevonden en trekt wat dat betreft dezelfde lijn gewoon door. Minit was erg tof en de demo van Disc Room heeft me ook verrast.

0

Aanbevolen voor jou