Nederlanders maken bewegingsbesturing voor DSi | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met deze technologie is het onder andere mogelijk om games te besturen door de DSi verschillende kanten op te bewegen. Engine Software heeft hier een prototypespel voor ontwikkeld, genaamd .

Bewegingsgevoelige games waren eerder niet mogelijk op de DSi, omdat deze technologie niet standaard in de draagbare spelcomputer zit. De beweging wordt geregistreerd met de camera van de DSi, hierdoor zijn andere acce oires niet nodig om de bewegingsgevoelige besturing mogelijk te maken. "De technologie is uiterst ingewikkeld, maar werkt briljant", aldus Ivo Wubbels van Engine Software. "Het maakt niet uit of je in het licht, in het donker, buiten of binnen speelt: het werkt altijd."

Games op komst

Engine Software is op dit moment een game aan het ontwikkelen voor DSiWare, de downloadservice op de DSi, dat gebruik maakt van deze nieuwe technologie. De game is later dit jaar te downloaden. "We zijn ook van plan games te maken die in de winkels komen te liggen", aldus Wubbels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou