Nederlandse verzamelaar bezit unieke gouden Wii-console

Nederlandse verzamelaar bezit unieke gouden Wii-console

Kort geleden is ontdekt dat een Nederlandse verzamelaar genaamd Donny in 2017 eigenaar was geworden van een uit het zicht verloren gouden Nintendo Wii-console. De console in kwestie is het enige bestaande exemplaar en werd ontwikkeld als onderdeel van een marketingcampagne van THQ in 2009.

In een

Watch on YouTube

van kanaal 'People Make Games' wordt onderzoek gedaan naar de huidige locatie van de unieke console. In 2009 liet ontwikkelaar THQ een gouden Wii-console maken ter promotie van de nieuwe game 'Big Family Games'. Als promotiestunt wilde het bedrijf de speciale console schenken aan Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Dit leverde veel publiciteit op voor THQ, maar later werd er niets meer vernomen van de console.

Watch on YouTube

Uit de video blijkt dat de gouden console in 2009 geweigerd was door het personeel van Buckingham Palace voordat het geschonken kon worden aan de koningin. Zo meldt de video dat er strenge regels zijn verbonden aan het sturen van post naar de koningin. Hierbij werd de Wii teruggezonden naar het hoofdkwartier van THQ en daar jaren op dezelfde plek bleef zitten. Toen THQ in 2012 failliet ging, werd een oud-werknemer de eigenaar van de console die het later weer verkocht aan een verzamelaar. Uiteindelijk werd de gouden Wii weer doorverkocht aan de Nederlandse Donny die door het YouTube-kanaal werd opgespoord.

Donny zelf werd de nieuwe en huidige eigenaar van de gouden console die, volgens de website 'consolevariations', bedekt is met een laag van 24 karaat goud. Naast de console werd een bijbehorende Wii-controller geleverd die met dezelfde laag goud was bedekt. Ook ontving Donny een kopie van Big Family Games. Echter ontbrak de fluwelen kussen waarop de console tentoon werd gesteld evenals de gouden Nunchuck die verloren was gegaan bij THQ.

Consolevariations
Consolevariations
Consolevariations

Voor Don is dit niet de eerste console van Nintendo, aangezien hij een fanatieke verzamelaar is van Nintendo-consoles. In de video zegt de verzamelaar de trotse eigenaar te zijn van ongeveer 280 verschillende consoles. Zijn verzameling begon in 2013 met het kopen van een Game Boy Color Pikachu Edition en een Atari 2600 op een vlooienmarkt. Vanaf dat moment besloot de Nederlander zich te richten op het verzamelen van allerlei gameconsoles. Donny zei zich op een gegeven moment uitsluitend te focussen op Nintendo-consoles, omdat hij te weinig ruimte had.

Het is momenteel nog niet bekend hoeveel Donny heeft betaald voor de gouden console.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Prachtige verzameling zo! Soort van jaloers! Ik verzamel echter van alles wat en niet 1 merk (wel eigenlijk alleen alles van sega/nintendo/sony/microsoft ;p )

0
test

Zo wat een mooie verzameling zeg, daar zijn wel een paar knaken tegenaan gegooid. Wel tof dat die Wii bij een echte verzamelaar is beland!

0

Aanbevolen voor jou