James Gunn, onder andere bekend van Dawn of the Dead en Slither, kreeg een demonstratie van de game door Microsoft in Los Angeles. "Ik werd verschillende keren ingemaakt door de werknemers van Microsoft", aldus Gunn over een speelsessie met River Rush.

In de game staan twee spelers naast elkaar in een kano en moeten ze peddelen. Om naar rechts te bewegen, moet de speler in het echt ook een stapje naar rechts nemen. Een ander onderdeel in de game is het springen om sterren in de lucht aan te raken. Spelers moeten hiervoor echt springen.

Klein prinsesje

Gunn speelde samen met een medewerker van Microsoft, Dave, die een avatar van een vrouw had gedurende de speelsessie. "Waarschijnlijk omdat Dave zich van binnen als een klein prinsesje voelt", schrijft Gunn. "Ik besefte mij opeens hoe tof het zou zijn als mijn avatar die van Dave lastig valt. Ik wreef het kruis van mijn avatar tegen de kont van Dave's avatar en de werknemers van Microsoft begonnen te lachen. Volgens hen was het de eerste keer dat ze iemand dit zagen doen. Ik was enorm trots op mijzelf en ik wil dat de Wikipedia-pagina mij meldt als de eerste persoon die dit heeft gedaan." Er zijn nog geen verdere details bekend over River Rush.