Namco Bandai stelt verwachtingen voor Splatterhouse en Majin bij | Gamer.nl

Namco Bandai stelt verwachtingen voor Splatterhouse en Majin bij | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Namco Bandai eerder nog aangaf van zowel Splatterhouse en Majin and the Forsaken Kingdom meer dan een miljoen exemplaren te gaan verkopen, is dit aantal nu bijgesteld naar respectievelijk 300.000 en 350.000. De miljoen verwachte exemplaren voor Enslaved zijn nu verlaagd naar 800.000 exemplaren.

Voor Dead to Rights Retribution en Clash of the Titans, twee titels van de uitgever die al enige tijd in de winkels liggen, bleken de verwachtingen ook te hoog. Clash of the Titans verkocht geen 700.000 maar 250.000 exemplaren, terwijl Dead to Rights met 350.000 de helft van zijn gestelde verkoopverwachting wist waar te maken. Voor Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 en Ben 10 Ultimate Alien heeft het bedrijf de verwachtingen opgeschroefd, van 700.000 naar respectievelijk 1 miljoen en 800.000 exemplaren.

Namco Bandai heeft aangegeven in navolging van deze resultaten zijn wereldwijde strategie voor het uitbrengen van games te gaan evalueren. Het bedrijf gaf al eerder aan dat zijn sterkste punt ligt in de games die in Japan zelf ontwikkeld worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou