Virtual Gotcha 2 is een shooter gemaakt door de Groningse internetprovider The Wow!, waarin je als oma de Centrale Bank moet overvallen om zo aan de €uro's te komen. Sponsor Philips was echter niet blij met de game en heeft gezegd te stoppen met het financieren van het project.

Virtual Gotcha één zorgde al voor problemen met de Informatie Beheergroep (IBG), omdat in het spel de Groningse IBG het doelwit van aanval was. In die versie speelde je voor student die protesteerde tegen de invoering van de OV-studentenkaart.

"De achterliggende gedachte is dat we ons zorgen maken over bejaarden, die het echt moeilijk hebben met de invoering van de euro. Mijn oma durft nog steeds geen betalingen te doen uit angst om opgelicht te worden", aldus de woordvoerder van The Wow!.The Wow! denkt er na een goed gesprek nog wel uit te komen met de geldschieter, met IBG was het namelijk ook al goed gegaan. Mocht je geïnteresseerd zijn in het hele verhaal, surf dan naar Nu.nl. Met dank aan Strikeman voor het melden van dit nieuws.