Molydeux deels oorzaak vertrek Molyneux bij Microsoft | Gamer.nl

Molydeux deels oorzaak vertrek Molyneux bij Microsoft | Gamer.nl

Need for Speed was lang zoekende, stellen de mensen van EA zelf. De razend populaire franchise stond ooit garant voor fijne, hapklare raceactie, maar dat veranderde met de jaren in wisselvalligheid – zowel qua opzet als kwaliteit. Om aan te duiden dat het nieuwe deel een nieuw begin moet inluiden, heet de editie van 2015 simpelweg Need for Speed. Klaar voor een compleet nieuwe start, dus?

"Het is een slimme gast", zo begint Molyneux over de beheerder van de Twitter-account. "Ik kan je wel vertellen dat hij veel grappiger, gedurfder en boeiender is dan ik ooit zal zijn. Hij verzint een eindeloze sloot aan ongelooflijke ideëen."

"Hij is een van de redenen waarom ik weg ben bij Microsoft. Ik zag zijn tweets en moest er harder dan wie dan ook om lachen. Deze gast kan alles doen, is vrij, kan constant nieuwe ideëen verzinnen - dat kun je niet doen bij de PR-machine die Microsoft heet. Ik vind hem fantastisch en zou graag sommige ideëen werkelijkheid zien worden. Ik hoop dat hij er nog lang mee doorgaat."

Molyneux is inmiddels zijn eigen studio, 22 Cans, begonnen. De bedoeling is dat deze studio 22 kleine games voor iPhone uitbrengt. De eerste hiervan, Curiosity, verschijnt op 22 augustus.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou