Mojang: '980.000 mensen spelen Minecraft tegelijk' | Gamer.nl

Mojang: '980.000 mensen spelen Minecraft tegelijk' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een van de ontwikkelaars, Nathan 'Dinnerbone' Adams, tweet dat het gaat om de pc-, Mac- en Linux-versies van Minecraft. Spelers moeten Minecraft 1.3 of nieuwer draaien om meegerekend te worden. Het maakt niet uit of er mods geïnstalleerd zijn of niet.

Helft speelt singleplayer

Ook blijkt uit de cijfers van Mojang dat bijna precies de helft van alle meegetelde spelers singleplayer speelt, en de andere helft multiplayer. Onder multiplayer vallen ook de guests in de LAN-modus van Minecraft, hosts worden tot singleplayer gerekend.

Adams tweette ook dat op het moment dat er bijna 1 miljoen Minecraft-spelers waren, zo'n 911.000 mensen Dota 2 speelden. Dit was op dat moment de game met de meeste spelers tegelijkertijd. Mojang heeft nog geen cijfers van de piekuren van Minecraft bekendgemaakt.

Volgens de officiële site van Minecraft hebben meer dan 18 miljoen mensen de pc- of Mac-versie van de game gekocht. Het is niet bekend of Mojang spelers meerekent die een illegaal gedownloade versie van Minecraft spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou