Moederbedrijf van id Software neemt rechten Prey over | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de USPTO, de organisatie die merknamen in Amerika vastlegt, zijn de rechten afgelopen juni van eigenaar veranderd van Radar Group naar ZeniMax. Onlangs nam ZeniMax ontwikkelaar id Software over. Id Software heeft de techniek ontwikkeld waarmee Prey gemaakt is.

ZeniMax heeft de merknaam Prey opnieuw vastgelegd met de omschrijving "films in het sciencefictiongenre, gamesoftware voor thuiscomputers en spelcomputers, downloadbare gamesoftware aangeboden via het internet en draadloze apparaten."

Opvolger

Prey verscheen in 2006 voor de PC en Xbox 360 en werd onder begeleiding van 3D Realms ontwikkeld door Human Head Studios. In 2008 kondigde Radar Group aan dat Prey 2 in ontwikkeling was bij Human Head Studios. Sindsdien is het stil geweest rondom de titel. ZeniMax heeft nog geen uitspraken gedaan over de gevolgen van de overname voor het tweede deel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou