Miyamoto: 'Pikmin was bedoeld voor schoolmeisjes' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Zo nu en dan wil je iets maken waar meisjes die naar de middelbare school gaan intere e in kunnen hebben", vertelde Miyamoto toen hij over Pikmin praatte. Het concept achter Pikmin zou die doelgroep moeten aanspreken. In de game moet de speler maximaal honderd kleine wezentjes genaamd Pikmin begeleiden bij het terugvinden en dragen van onderdelen van een ruimteschip

Tuinieren

Pikmin kwam in 2001 uit op de GameCube. Miyamoto, die ook bekende gamepersonages als Mario en Donkey Kong bedacht, werd tijdens de ontwikkeling van de game geïnspireerd door zijn meest recente hobby, tuinieren.

Vorig jaar werd de game, net als het vervolg, opnieuw uitgebracht voor Nintendo Wii. Nintendo claimde tijdens de aankondiging van de Wii dat de controller van het systeem perfect bij games als Pikmin zou pa en, maar vooralsnog is er niets bekend over een derde deel in de serie.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou