In een interview met Mercury News gaf de bedenker van onder andere Mario en Zelda aan dat "bedrijven die vanaf punt nul beginnen en proberen [de bewegingsgevoelige controllers] voor een goede prijs in de winkels te krijgen een uitdaging voor zich hebben. [Nintendo] heeft miljoenen controllers verkocht voor een degelijke prijs."

Sony kondigde tijdens de E3 afgelopen juni een bewegingsgevoelige controller aan. Ook Microsoft kondigde een product aan waardoor je voor de Xbox 360 in beweging kunt komen. Project Natal zal echter zonder controller geleverd worden. In plaats daarvan beweeg je je lichaam en wordt dit opgepikt door een camera.

Digitale distributie

Miyamoto gaf in hetzelfde interview aan dat hij niet denkt dat digitale distributie de traditionele verkoop van videogames gaat vervangen. "Ik ben persoonlijk één van die mensen die nog steeds een album wilt kopen als alle nummers al op iTunes staan. Ik voel me meer op mijn gemak bij fysieke media. Entertainment wordt niet zomaar digitaal. Kijk bijvoorbeeld naar de Wii MotionPlus: dat is niet iets dat je via digitale distributie kunt leveren."