Mirror's Edge tv-serie op komst | Gamer.nl

Mirror's Edge tv-serie op komst | Gamer.nl

Endemol Shine Studios heeft de rechten verkregen om een televisieserie te maken rondom Mirror's Edge. Het is nog niet bekend wanneer de tv-serie moet verschijnen.

De van oorsprong Nederlandse televisieproducent is enthousiast over de tv-serie: "We zien Mirror's Edge als een franchise voor een wereldwijd tv-publiek", zegt Sharon Hall, voorzitter van Endemol Shine Studios. "Het heeft een sterke vrouwelijke protagonist, veel enthousiaste fans en Electronic Arts en EA DICE hebben het merk sterk neergezet".

In Mirror's Edge is de samenleving vervallen in een dystopie, waarin de overheid alles dicteert. De Runners, een verzetsgroep die parkour gebruikt om zich te verplaatsen door de stad, fungeren als koerier om berichten die niet door de overheid gelezen mogen worden door te geven. Hoofdrolspeelster Faith is een van deze Runners. Tijdens het verhaal van de game raakt ze betrokken in een complot die potentieel de gehele samenleving zou kunnen laten instorten.

Mirror's Edge verscheen in 2007 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Een reboot van de game, genaamd Mirror's Edge Catalyst, komt op 9 juni uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou