Minecraft-wereld omzeilt censuur

Minecraft-wereld omzeilt censuur

Reporters Without Borders heeft een Minecraft-wereld uitgebracht die censuur omzeilt in vijf verschillende landen. The Uncensored Library bevat verboden artikelen.

De wereld ging live op 12 maart, de internationale dag tegen internetcensuur, en betreft een bibliotheek waar spelers eerder verboden artikelen terugvinden over de politieke situatie in verschillende landen. De artikelen zijn leesbaar in hun originele taal en vertaald in het Engels.

De bibliotheek is verdeeld aan de hand van landen waar journalistieke inhoud werd gecensureerd en beeldt verschillende soorten censuur uit, zoals het verbod op onafhankelijke journalistiek in Saudi-Arabië. Daarnaast zijn verschillende monumenten te vinden ter ere van vermoordde bekende journalisten.

Reporters Without Borders werkte samen met ontwerpstudio Blockworks om de wereld te bouwen. In totaal besteedden zestien mensen 250 uur aan The Uncensored Library.

Om de wereld te betreden is Minecraft-versie 1.14.4 van de Java-editie benodigd. Spelers kunnen de wereld betreden via het IP-adres visit.uncensoredlibrary.com, of de map downloaden op de website van Reporters Without Borders.

Watch on YouTube
 
 
 
 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Denk wel dat men, die dergelijke vrijheden niet hebben, en dan dit bezoeken, in de problemen kunnen geraken.

0

Hoezo, je kan toch een vpn gebruiken? Vind het trouwens een mooi project.

0

Aanbevolen voor jou