Switch-versie Minecraft werkt via Xbox Live-login | Gamer.nl

Switch-versie Minecraft werkt via Xbox Live-login | Gamer.nl

In een href="http://www.pressfire.no/nyheter/XboxOne/12080/N-skal-alle-plattformer-spill-Minecraft-sammen-utenom-p-Playstation">interview </a>met de Noorse site Pressfire, heeft Mojang CEO Jonas Märtensson gezegd dat cross-play tussen alle Minecraft-versies werkt via Xbox Live.

Spelers loggen in met hun Xbox Live-account om samen te kunnen spelen met Windows 10- en Xbox One-gebruikers. "We proberen alles met elkaar te verbinden via Xbox Live. Dus je logt in met je Xbox Live-account," aldus Märten on.

Vervolgens gaf Märten on antwoord op de vraag of dit ook zo zal zijn op de Nintendo Switch. "Ja, dat is ook vrij uniek, maar iedereen die meedoet, alle platformhouders, waren zeer begripvol en behulpzaam bij het maken van de best mogelijke ervaring voor spelers. We hadden een goed systeem nodig om iedereen te verbinden, en Xbox Live is een goed systeem." Overigens is een Xbox Live Gold-abonnement niet vereist om de Switch-versie van Minecraft te spelen.

Märten on zei verder dat ze graag zouden zien dat Sony ook instapt bij de samenwerking, maar dat het niet aan Mojang is of dit in de toekomst nog gaat gebeuren.

Mojang kondigde op E3 aan dat Minecraft cro -play zal ondersteunen tu en Xbox, Windows 10, Switch en mobiele apparaten. Ook komt er een update voor 4k en hdr.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou