Minecraft komt naar Windows Phone | Gamer.nl

Minecraft komt naar Windows Phone | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsoft nam Minecraft-ontwikkelaar Mojang eerder deze week over voor 2,5 miljard dollar.

Minecraft is op vrijwel alle spelcomputers, smartphones en tablets beschikbaar, behalve voor PS Vita, Nintendo-spelcomputers en Windows Phone-apparaten. Het spel is dankzij het succes op meerdere platformen de bestverkochte betaalde game tot op heden die los aangeschaft moet worden.

Microsoft liet al eerder weten dat het spel speelbaar zal blijven op diverse platforms, ook al concurreren die met Microsofts eigen systemen. De deal tu en Microsoft en Mojang wordt naar verwachting voor het eind van dit jaar afgerond.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou