Minecraft-conventie is waarschijnlijk een scam | Gamer.nl

Minecraft-conventie is waarschijnlijk een scam | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mineorama zou in juli plaatsvinden, maar de organisatie meldde op de website dat het evenement op het laatste moment uitgesteld werd en dat bezoekers niet hun geld terug zouden krijgen.

De website is inmiddels offline gehaald door het hostingbedrijf en het Twitter-account van de conventie is inmiddels overgenomen door een zestienjarige jongen die negatieve dingen over Mineorama plaatst. Volgens hem moet hij het account teruggeven aan de rechtmatige eigenaren wanneer ze daar om vragen, maar dat is nog niet gebeurd.

Het is mogelijk dat het evenement alsnog op een nieuwe datum wordt gehouden, maar de organisatie blijft angstvallig stil. De 'executive produer' van Mineorama, Lou Gasco, heeft sinds 8 juli niets meer laten horen op Twitter.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou