Minecraft Better Together-update is nu live | Gamer.nl

Minecraft Better Together-update is nu live | Gamer.nl

De Minecraft-update Better Together is nu officieel gelanceerd. De update brengt onder andere cross-play met zich mee tussen verschillende platforms.

Met deze update zijn de namen van de verschillende Minecraft-versies veranderd. Minecraft voor Windows 10, Xbox One, Android, iOS en vr heten nu officieel gewoon Minecraft. Deze versie wordt ook wel de Minecraft Bedrock Edition genoemd, naar het bijna onverwoestbare materiaal waaruit de bodem van de bouwwerelden bestaat. Ook Nintendo Switch zal binnenkort overgaan op deze versie.

Met deze update kunnen alle spelers van de Bedrock Edition samen spelen, ook al spelen zij het spel dus op een ander platform. Voorheen was het alleen mogelijk om de online multiplayer-modus in te gaan met spelers op hetzelfde platform.

De oude versie van Minecraft voor pc en Mac heet nu officieel Minecraft: Java Edition. In een faq laat Mojang weten dat de Bedrock Edition en Java Edition in de toekomst ongeveer tegelijkertijd updates en nieuwe content zullen ontvangen. Eerder was het gebruikelijk dat updates veel eerder naar de pc-versie van Minecraft kwamen dan naar andere versies.

Wat betreft oude console versies van Minecraft, zoals die voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U, profiteren niet van de Better Together-update. Ook de PlayStation 4-versie van het spel heeft deze update niet ontvangen, aangezien Sony hier waarschijnlijk geen toestemming voor heeft gegeven. Cro -play tu en PS4 en andere consoles is iets waar Sony niet op zit te wachten, hoewel dit laatst wel per ongeluk gebeurde bij Fortnite.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou