Microsoft ziet omzet gamedivisie met vijftig procent groeien

Microsoft ziet omzet gamedivisie met vijftig procent groeien

De omzet van de gamedivisie van Microsoft is in het derde fiscale kwartaal met vijftig procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het derde fiscale kwartaal liep op 31 maart 2021 af. Er is in dat kwartaal een omzet geboekt van 3,53 miljard dollar, een stijging van vijftig procent ten opzichte van het derde fiscale kwartaal van vorig jaar. Volgens Microsoft komt dat door de sterke vraag naar Xbox-content, -services en -hardware.

De hardwareverkoop van Xbox was vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 232 procent toegenomen, dankzij "aanhoudende vraag naar Xbox Series X en S." 

Volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad heeft de gamedivisie van Microsoft de beste Q3-cijfers gedraaid sinds dat het bedrijf de cijfers van diens verschillende divisies los rapporteert. Dat doet het bedrijf inmiddels zes jaar.

Microsoft liet weten dat het dit kwartaal in ieder geval verwacht tekorten te blijven houden op het gebied van consolehardware. Chipmaker AMD gaf begin dit jaar al aan te verwachten tekorten te houden in de eerste helft van dit jaar.

Xbox Series X en S

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Logisch in Corona tijd willen mensen toch wat te doen hebben en dan is de Xbox een relatief een goedkopere oplossing.

0
test

@Roy36NL niet alleen dat, Xbox is ook gewoon goed bezig met Gamepass en alle overnames.

0
test

@Roy36NL hoezo is xbox een goedkopere oplossing de ps5 en series x zijn net zo duur. Dat gamepass een goedkope manier is om veel games te spelen maakt het niet goedkoper. Want veel ps gamers spelen alleen maar fortnite of warzone en dit was tot voorkort goedkoper op ps ivm gratis online.

0

@hulstpower het is makkelijker instappen bijvoorbeeld ook met een serie s waar de gamepass ook prima voor werkt. De winst gaat over het algehele segment niet alleen op de serie x.

0
test

Naast dat nu met corona meer mensen binnen zitten en dus maar gaan gamen is natuurlijk ook de prijsverhoging op de gamepass op pc een grote winstfactor. Zelf heb ik `m nu even uitgezet daar ik teveel andere spellen heb waar ik al bijna geen tijd meer voor heb.

0

Aanbevolen voor jou