'Microsoft zendt volgende maand een Bethesda-showcase uit'

'Microsoft zendt volgende maand een Bethesda-showcase uit'

Microsoft zou volgens een insider medio maart een evenement uitzenden waarbij het meer details geeft over de toekomst van Bethesda.

De overname van Bethesda's moederbedrijf ZeniMax door Microsoft die vorig jaar is aangekondigd, moet ergens binnenkort volledig rond zijn. Om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van Bethesda en diens games, zou Microsoft in maart een livestream uitzenden waarin het dieper ingaat op de overname.

Dat claimt GamesBeat's Jeff Grubb, een inmiddels bekende insider die regelmatig details over allerlei zaken binnen de game-industrie lekt, in een

Watch on YouTube

. "Zodra de deal rond is, gaan ze er op een grootschalige manier over praten", aldus Grubb. "Ik weet niet of het een volledig, Direct-achtig evenement is, maar ze gaan er melding van maken, uitgebreid over praten en uitleggen wat (de overname) voor iedereen betekent... ze gaan praten over hoe beide bedrijven één gaan worden in de nabije toekomst."

Grubb lijkt hiermee aan te geven dat het waarschijnlijk is dat Microsoft - bijvoorbeeld in een video - meer duidelijkheid gaat scheppen over op welke systemen Bethesda-games in de toekomst verschijnen. Het bedrijf heeft licenties als Doom, Wolfenstein, The Elder Scrolls en Starfield in het bezit. Deze komen in de toekomst logischerwijs sowieso op Xbox-consoles en pc uit, maar of ze ook op concurrerende platforms verschijnen is nu nog niet duidelijk. De details die Microsoft zou gaan geven, zouden hier meer duidelijkheid over kunnen scheppen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

als micro klanten wilt trekken naar gamepass waarom zou je dan je games op je grote concurent uitbrengen de ps wat op dit moment marktleider is. Ik denk het al vanaf dag 1 het gaat niet gebeuren maar wie weet wat grote bedrijven denken.

0
test

@hulstpower na een jaar ofzo pas naar Nintendo en/of PlayStation om nog geld te verdienen aan de dan inmiddels wat oudere games

0
test

@sandervs doen ze dat met forza, halo, gears, flight sim, age of empire ze doen het nooit. Ja ori maar daar waren ze alleen uitgever van en minecraft en die was al op ps. Ik verwacht van niet en waarom zouden ze geld van Nintendo en Sony heeft micro niet nodig en de andere partijen doen het ook niet. Nee als hun doel echt is op gamepass te verkopen waarom dan games naar concurrent. Tenzij gamepass naar ps en Nintendo komt of als zenimax het in contract heeft gezet dat de eerste paar jaar het moed of eu eist het maar dit verwacht ik allemaal niet.

0
test

@hulstpower Ik ben ook wel benieuwd hoor.. als ze ballen hebben maken ze het volledig exclusief. Daarmee versterk je je eigen merk. Uitbrengen op de PS brengt echter ook natuurlijk een hoop moneys in het laatje .. Kijk Gamepass owners zijn sowieso al de winnaars. Die hoeven de games nooit full price aan te schaffen..

0
test

@kleinekoosjer helemaal mee eens. Maar je laat Sony wel geld verdienen aan jou investering van 7 miljard en wat Sony pakt iets van 30% aan elke verkochte game dacht ik op hun platform. Maar misschien heb ik het fout maar ik denk dat bij micro om het aantal gamepass houders gaat en niet verkochte games en consoles meer.

0
test

@hulstpower Ik denk niet dat ze grote titels als Elder Scrolls of Fallout gelijk op Game Pass uitbrengen. Hooguit een korting om het spel aan te schaffen. Als ze echt geld willen verdienen lijkt het me logischer om het op alle platformen uit te brengen voor de volle prijs en dan misschien zoals in het verleden tijdelijk exclusief voor Xbox. Ook tonen ze hiermee goed gedrag naar buiten dat ze 'echt' om de gamers geven. Willen ze liever dat de Xbox meer verkocht word brengen ze het alleen uit voor Xbox. Pas na een paar maanden als de meeste fans het spel al hebben gekocht zullen ze het uitbrengen op gamepass vermoed ik. Starfield is dan weer een heel ander verhaal. Dat kan nog alle kanten opgaan en het zou me niks verbazen als ze die exclusief uitbrengen voor Xbox of gelijk naar Gamepass.

0
test

@Ryme waar zit gamepass nu op 20 miljoen gebruikers nou betaalt niet iederen de 15 euro per maand of 10 euro per maand. Maar zitten er vast veel tussen en micro wilt dit nummer naar een heel belachelijk hoog getal. Ik dacht 1 miljard maar iemand hier op gamer zei 2 miljard. Nou als ze daar al de helft van halen halen ze alle kosten er uit van alle studios met gemak en je vergeet micro heeft zoveel geld dat ze het kunnen leiden om maar de grooste te worden.. Ik. Hoop voor mensen die alleen ps of Nintendo willen kopen dat zenimax games daar o komt ik gun. Het iedereen ik zie het alleen niet gebeuren.

0
test

@Ryme Alle first party games komen toch direct op gamepass?

0
test

Ik hoop dat ze Fallout 5 gaan aankondigen en dan gewoon weer als vanouds en niet als dat gedrocht Fallout 76.

0
test

@DarkraverX Lol, kun je nog lang wachten. Ze gaan eerst Starfield en nieuw deel van Elder Scrolls uitbrengen. Als het goed is gaan ze dan na alle DLC van ES pas beginnen met de ontwikkeling van een nieuwe Fallout. Tevens is FO76 nog steeds een veel gespeeld spel met maandelijks nieuwe updates ontvangt en word nog zeker dit hele jaar verder ondersteund met meerdere updates. Lijkt me toch niet dat ze dat zouden doen als het werkelijk een gedrocht zou zijn zoals je aangeeft.

0

@DarkraverX Fallout 76 🤮

0

Aanbevolen voor jou