"Er is geen enkel bewijs dat Xbox Live is gecompromitteerd," vertelt Microsoft in een reactie op de geruchten. "Desondanks nemen we de beveiliging van onze diensten serieus en werken we constant aan de verbetering ervan om ons beter te kunnen weren tegen de opkomende bedreigingen"

Lulz Security meldde eind vorige week in het bezit te zijn van 62 duizend internetaccounts verspreid over Facebook, Twitter, PayPal, datingwebsites en Xbox Live. Het bestand met daarin de inloggegevens van mensen uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw Zeeland en Brazilië, zou enkele duizenden keren gedownload zijn.

LulzSec

Lulz Security (LulzSec) wordt verantwoordelijk gehouden voor vele recente hackaanvallen op websites en databases. Onder meer Nintendo, Bethesda en Codemasters, maar ook de Amerikaanse Senaat en de CIA zouden door Lulz Security zijn gehackt. Lulz Security wil met de aanvallen naar eigen zeggen vooral aantonen hoe zwak de beveiligingen van veel websites en databases zijn. De hack van de Sega Pass-servers afgelopen vrijdag is niet gedaan door LulzSec, beweert de hackersgroepering zelf.