'Microsoft wilde Bungie kopen'

'Microsoft wilde Bungie kopen'

Volgens anonieme bronnen van meerdere journalisten wilde Microsoft gamestudio Bungie kopen. Uiteindelijk zouden ze het niet eens zijn geworden over de prijs.

Journalisten Jeff Grubb van VentureBeat en Imran Kahn van KindaFunny bespraken de potentiële deal in

Watch on YouTube

. Ook anonieme bronnen van Eurogamer bevestigen het gerucht.

Volgens deze bronnen zouden Microsoft en Bungie gesprekken hebben gevoerd over een eventuele overname. Uiteindelijk zouden de twee partijen het echter niet eens zijn geworden over een prijs. Bungie zou op zoek zijn naar een deal om nieuwe financiering binnen te halen voor de studio, projecten en werknemers.

Bungie was vanaf 2000 al eigendom van Microsoft en maakte de Halo-serie voor de Xbox. In 2007 werden ze onafhankelijk en met Halo: Reach uit 2010 maakte de studio de laatste Halo-game. In 2010 gingen ze een deal aan met Activision, maar vorig jaar kwam die afspraak vroegtijdig tot een einde. Sindsdien geeft Bungie Destiny 2 zelf uit.

Hoewel het dus niet tot een overname is gekomen, zijn Microsoft en Bungie wel een andere overeenkomst aangegaan. De aankomende uitbreiding Beyond Light voor Destiny 2 komt direct op Game Pass uit en de voorgaande uitbreidingen zijn ook beschikbaar via Microsofts abonnementsdienst.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De liefde lijkt een beetje terug.. rustig aan, elkaar een beetje helpen en wie weet waar dit op uitkomt.

0
test

Denk dat micro bungie als nog gaat kopen. Hebben ze destiny in handen en en goed team dat mee kan helpen met halo zoals Sony ook met veel studios doet die elkaar helpen.

0

Aanbevolen voor jou