Microsoft wil Xbox Game Pass op alle platforms hebben

Microsoft wil Xbox Game Pass op alle platforms hebben

Als het aan Microsoft ligt, verschijnt Xbox Game Pass uiteindelijk op alle platforms.

Dat meldt Ben Decker, hoofd van gaming services bij Xbox, in een interview met Game Reactor. "Weet je, we zouden Game Pass uiteindelijk graag op alle platforms zien. Dat is het doel voor de lange termijn. We hebben op dit moment geen specifieke plannen om te delen, maar we zouden het geweldig vinden als Game Pass overal beschikbaar is."

Xbox Game Pass is op dit moment verkrijgbaar op Xbox One en pc. Voor een vast bedrag per maand krijgen gamers toegang tot een selectie aan games. Hieronder vallen ook exclusieve Xbox One-games die op de dag van release meteen op Game Pass verschijnen.

Microsoft lijkt sowieso weinig problemen te hebben met het delen van content op andere platforms. Zo komt Ori and the Blind Forest naar Switch en kwamen eerder Cuphead en Minecraft uit op Nintendo's console. Het is echter niet bekend of concurrenten Nintendo en Sony open staan voor Game Pass op hun systemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote]Het is echter niet bekend of concurrenten Nintendo en Sony open staan voor Game Pass op hun systemen.[/quote] Dat antwoord heb ik wel; gaat niet gebeuren. In ieder geval niet voor Sony. Elke minuut die wordt besteed aan een game van Microsoft wordt niet besteedt aan een game van Sony. Begrijp me niet verkeerd; ik zou het dolgraag willen maar ik snap dat Sony (en Nintendo waarschijnlijk ook) er niet voor open staan. Of Microsoft moet zo’n groot deel van de omzet afstaan maar ook dat zie ik niet gebeuren.

0

@Sander999 Ik vraag me af of Sony het wel kan weigeren. EA Access is toch ook beschikbaar tegenwoordig op de PS? Het is een soortgelijke dienst en Sony mag wettelijk niet de ene dienst wel toestaan en de andere niet. Dus of EA Access weer blokkeren en Game pass ook of beide toestaan.

0
test

@fonsrutte Hoezo niet? De Playstation, OS en de software erop is van Sony en hun mogen zelf bepalen welke dienst zij willen aanbieden en welke niet.

0
test

@fonsrutte EA Access maakt dan ook alleen EA game speelbaar, Xbox Game Pass maakt games van alle publishers speelbaar en is daardoor een directe concurrent van PlayStation Now. Als je met EA Access ook indie games, Ubisoft games, Bethesda games etc. kon spelen had Sony dat ook nooit toegestaan hoor.

0
test

Het klinkt een beetje alsof de Albert Heijn aan Jumbo vraagt om een paar schappen met AH-producten in de winkel toe te staan, waar klanten met een AH-Bonuskaart dan kunnen winkelen...

0

Aanbevolen voor jou