'Microsoft gaat App Store omzeilen met xCloud via browser'

'Microsoft gaat App Store omzeilen met xCloud via browser'

Microsoft heeft plannen om het streamen van games op iOS-apparaten aan te bieden via een browser. Dat melden bronnen van zowel href="https://www.businessinsider.com/microsoft-xbox-game-pass-apple-iphone-ipad-2020-10?international=true&r=US&IR=T">Business Insider</a> als <a href="https://www.theverge.com/2020/10/8/21508706/microsoft-xcloud-ios-web-browser-2021">The Verge</a>.

Apple heeft het bijna onmogelijk gemaakt voor Microsoft, Google Stadia en andere bedrijven om het streamen van games aan te bieden via de App Store. Elke game in een abonnementsdienst zou een eigen pagina moeten krijgen in de winkel en apart goedgekeurd moeten worden door Apple. Microsoft noemde dat eerder al onwerkbaar voor zijn dienst Game Pass.

Xbox-baas Phil Spencer zou in een meeting met alle werknemers hebben gezegd dat ze 'absoluut op iOS uit zullen komen'. Game Pass zou ergens in 2021 via browsers speelbaar moeten worden op iPhones en iPads. De mogelijkheid om games uit de dienst te streamen werd vorige maand al uitgebracht voor Android-apparaten.

Tijdens dezelfde meeting werd het streamen van games via xCloud op pc besproken. Spencer zou deze functie in 2021 willen aanbieden op pc's met Windows 10. Microsoft zou dit systeem al een aantal maanden intern aan het testen zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk dat ze het toch via een omweg doen Apple is natuurlijk een heel groot platform voor ze.

0

Goed dit, ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen, ik kan namelijk niet wachten. Ik hoop alleen dat Apple er niet alsnog een stokje voor gaat steken om een of andere domme reden

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver Het gaat niet per se om het weren van een specifieke website, maar wellicht wordt er iets specifieks in de browser gebruikt wat ze wel kunnen blokkeren. Alle browsers op iOS zijn allemaal gebaseerd op Safari dus een wijziging in de kern van Safari is een wijziging in de kern van alle browsers.

0

Aanbevolen voor jou