Microsoft: 'Wii U effectief een Xbox 360 wat betreft grafische capaciteit' | Gamer.nl

Microsoft: 'Wii U effectief een Xbox 360 wat betreft grafische capaciteit' | Gamer.nl

Voor de gamers van de oude garde is het altijd leuk als een bekende ontwikkelaar weer van zich laat horen. Neem nu Keiji Inafune, een naam die je wellicht niks zegt, maar zijn legacy des te meer. Hij is de mede-bedenker van de Mega Man-franchise en ook verantwoordelijk voor onder andere Dead Rising en Lost Planet. Toch is vooral Mega Man relevant als we spreken over zijn nieuwe game, Mighty No. 9. De game doet qua uiterlijk heel erg denken aan Mega Man, maar is in basis toch echt een hele andere game.

"(Nintendo) maakt het apparaat nu echt klaar voor de backlog aan games die op de Xbox 360 zijn uitgekomen", aldus Spencer. " Het is makkelijk voor die games om naar de Wii U over te gaan. Ze hebben de knoppen omgegooid en een controller gemaakt die bekend aanvoelt voor Xbox 360-spelers, dus ik snap waarom ze tot die besli ing zijn gekomen."

Spencer zegt zelf liever een nieuwe Zelda of Metroid gezien te hebben van Nintendo, "Of een van mijn andere favoriete Nintendo-franchise die ik niet voorbij heb zien komen". Hij sprak ook over Sony, dat volgens hem niet helemaal kenbaar maakte waar al zijn first party-ontwikkelaars aan werken. " God of War zag er goed uit, dat is een franchise die ik leuk vind", vervolgt Spencer, die roemde hoe op de E3 zowel jonge, oude, mannelijke als vrouwelijke gamers aandacht kregen in de vorm van games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou