'Microsoft werkt toch aan goedkopere versie van Xbox Scarlett'

'Microsoft werkt toch aan goedkopere versie van Xbox Scarlett'

Microsoft werkt mogelijk aan twee verschillende volgende generatie Xbox-versies. Volgens verschillende bronnen staat er een goedkopere next-gen Xbox in de maak is, genaamd Lockhart.

Verschillende bronnen wisten dit nieuws te melden bij zowel The Verge als Kotaku. De bronnen worden in bescherming genomen, maar wel is bekend dat de vier mensen in kwestie een kort lijntje hebben met Microsoft. Deze tweede Xbox-console moet minder gaan kosten door het ontbreken van een disc drive en minder krachtige hardware. De kracht van de Lockhart is volgens de berichten min of meer gelijk aan het vermogen van de PlayStation Pro, hoewel een krachtige CPU een hogere framerate moet ondersteunen. Tevens beschikt Lockhart over een solid-state drive, wat de laadtijden moet verminderen.

De krachtigere Scarlett-console moet volgens de bronnen van Kotaku games in 4K en 60fps draaien, terwijl het streven voor Lockhart 1440p met 60fps is. Dit zou echter het doel van Microsoft zijn en betekent niet dat alle ontwikkelaars dit gaan bereiken met hun games.

Het is niet de eerste keer dat de naam Lockhart in de rondte gaat. In 2018 verschenen ook geruchten over een Microsoft-roadmap. Hierin stonden de projecten Anaconda en Lockhart vermeld. In juni werd deze theorie echter ontkracht door Microsoft toen de concrete Scarlett-plannen tijdens de E3 werden onthuld. Project Scarlett moest een enkele, luxe console worden en daarbij het vlaggenschip van Microsoft vormen. Deze berichten hebben de speculaties van Lockhart min of meer doen verdwijnen.

project scarlett

Dit houdt in dat Project Scarlett eigenlijk uit twee Xbox-consoles bestaat, Anaconda en Lockhart. De Anaconda wordt krachtig en duurder, terwijl de Lockhart wordt wordt verkocht voor een redelijk prijs, maar wel minder krachtig en volledig digitaal is. De twee versies zijn dus vergelijkbaar met de Xbox One X en S en moeten dezelfde markten bedienen. Microsoft zal ontwikkelaars dan ook aanmoedigen om hun console af te stemmen voor beide versies. De vraag is of dit ambitieuze ontwikkelaars in de weg gaat zitten en hoe blij makers met dit verzoek zijn.

Microsoft heeft zelf nog geen reactie gegeven op het gerucht, en heeft zich sinds E3 redelijk stil gehouden rondom hun volgende generatie console. Een woordvoerder van het Xbox-team reageerde via een email op Kotaku met hierin een duidelijk antwoord: "We gaan niet in op geruchten en speculatie".

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft eerder aangegeven waar de focus wél ligt voor de Xbox Scarlett. Zo sprak de man uit dat Microsoft zich gaat richten op backward compatibility-mogelijkheden, zowel voor games als controllers. Verder gaf de bekende woordvoerder aan dat het bedrijf all-in gaat met de volgende generatie Xbox en dat er is geleerd van fouten uit het verleden wat betreft prijs en kracht van de hardware.

Voor alle informatie die wij tot nu toe hebben over Project Scarlett kan je hier terecht, en hier lees je alles over de PlayStation 5.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1440p met 60fps. . blijven die games dan ook uitkomen op de X? Want die moet dat toch makkelijk aankunnen. . In dat geval gaat de X naar de slaapkamer en komt de Anaconda in de woonkamer. Zou relaxed zijn; dan hoef ik deze generatie niet 2 Xboxen te kopen zoals nu.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver dat ligt eraan. Ben je een knappe vrouw ergens tussen de 28 en 40 jaar op zoek naar een serieuze relatie vol met humor en plezier? Zo ja; laat dan maar zitten..

0
test

@kleinekoosjer Denk dat de x het goedkopere model word en dat de lockhart gewoon een x zonder disc drive of zo.

0
test

Ik HAAT het als bedrijven zulke domme claims maken!! JE KAN NAMELIJK NOOOOOOIT VAN TEVOREN CLAIMEN DAT GAMES 60FPS DRAAIEN!!!!! Echt misselijk makend dat ze dit nog steeds flikken. Wat voor fps er behaald wordt ligt totaal aan hoe een game gemaakt wordt en heeft niets te maken met de hardware. Dit zou alleen mogelijk zijn als Microsoft in een contract met alle gamedevelopers opneemt dat hun games enkel op hun console uitgebracht mag worden als de game 60fps draait en niet dipt. En dat doet geen enkele console maker, omdat je dan developers te veel onder druk zet. Die claim zegt echt niets over de kracht van een console. Met wat tweaken kan een SNES 1440p 60fps draaien...als het het spel Pong is. Daarnaast; als de goedkope versie geen drive heeft dan moet alles dus gedownload worden. Dan wil je er dus echt veel schijfruimte in hebben. En als dat een SSD schijf is, dan wordt dit toch weer heel duur??

0

@Exalian-1 Iemand heeft geen cadeautjes gehad met Sinterklaas...

0
test

@fonsrutte Inderdaad. :( Ik had gevraagd om een console die alle games op 60fps draait. Helaas niets gekregen....omdat die console niet bestaat. Snap je mijn punt nu? ;)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Exalian-1 Hoezo zou je niet kunnen claimen dat games ok 60fps draaien. Stel dat bijvoorbeeld call of duty er 60fps op haalt kan je het toch claimen? 60 fps halen heeft ooke cht wel met de hardware te maken. Op een oude pc zal je nieuwe games nooit op 60 fps halen. Op een nieuwe pc met nieuwe en goede hardware is dit weer wel mogelijk.

0
test

@hubertje Een game kan wel claimen dat het 60fps draait, omdat ze weten of die game 60fps draait op dat platform. Dus ja, dat kan wel. Aangeven dat een platform 60fps doet kan niet geclaimd worden, omdat er zat spellen zullen zijn die dit niet doen. Je doet dan dus valse beloften. Tenzij je dus alle developers verplicht je games op 60fps te laten draaien. Op een oude pc zou je ook een nieuwe game op 60fps kunnen laten draaien, mits de nieuwe game een nieuwe Tetris of Pong clone is met weinig grafische pracht. Het is dan nog steeds een game uit 2019, maar kan draaien op een oude pc. Dus nogmaals, het ligt aan de software of iets 60fps haalt. Wie dit niet begrijpt moet zich meer verdiepen in hoe games gemaakt worden.

0

Aanbevolen voor jou