Microsoft werkt aan Xbox-app voor televisies om games mee te spelen

Microsoft werkt aan Xbox-app voor televisies om games mee te spelen

Microsoft werkt aan een app voor televisies waarmee zonder hardware Xbox-games op televisies gespeeld kunnen worden.

Dat meldt Xbox-hoofd Phil Spencer in de Decoder-podcast van The Verge. "Ik denk dat je dat binnen de volgende twaalf maanden gaat zien. Niets gaat ons daar van weerhouden." Microsoft heeft de abonnementsservice Xbox Game Pass en laat gamers via xCloud ook spellen naar bijvoorbeeld smartphones streamen, maar een dergelijke constructie is in de toekomst dus ook mogelijk via een app op een smart-tv.

In hetzelfde gesprek laat Spencer weten te betreuren hoe de pre-orders voor de next-gen consoles zijn verlopen. "Zowel (Sony's) Jim Ryan als ik - ik heb een hoop respect voor hem - betreuren hoe de pre-orders zijn verlopen. We hebben problemen op te lossen met onze vele consumenten, want ze kunnen niet aan ons product komen."

Spencer vervolgt: "Dat zorgt ervoor dat we over nieuwe (reserverings-)modellen gaan nadenken. Bijvoorbeeld dat je een specifiek moment moet reserveren. Of mogelijk meer direct contact met de consument. We kunnen nog altijd de retailer als tussenpersoon gebruiken, maar het doel is om mensen meer helderheid te geven over wanneer ze aan een console kunnen komen. Het is iets waar we aan werken."

Reserveringen voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S waren binnen enkele minuten allemaal vastgelegd. Op de dagen dat de consoles daadwerkelijk lanceerden, waren er niet of nauwelijks exemplaren in winkels te koop.

Tot slot laat Spencer weten dat hij het geweldig vindt om in de game-industrie te werken, maar dat het tribalisme bij fans - waarbij gamers fan zijn van een bepaald bedrijf en hopen dat een ander bedrijf faalt - het enige is dat er voor kan zorgen dat hij ooit stopt met dit werk. "Ik haat het. We hoeven anderen niet te zien falen om onze doelen te kunnen behalen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit toont wat mij betreft weer aan dat Phil Spencer de redding is van het merk Xbox. Door out of the box denken, maar ook het normale gedrag ten opzichte van Sony vind ik een verademing vergeleken met de Steve Ballmers die er zijn er geweest. Xbox is erg goed bezig de laatste jaren met innovatie en dit toont dat ook maar weer eens aan.

0

@mhnl1979 als ze dat eens door zullen voeren in het maken van games wordt ik een stuk blijer. Een gaming console kan zich in mijn optiek alleen onderscheiden in het maken van games. Dus het is juist het falen van de naam Xbox. Dit is immers een gaming console en we zie zien een hoop van Xbox maar haast geen goede nieuwe games.

0
test

@Roy36NL Valt het je niet op de je iedere keer in herhaling valt? De situatie is zoals het is. Er is op Marktplaats vast een gamer die je blij kunt maken met je XSX.

0
test

@Roy36NL je heb zeker gelijk hoor over de games maar laten we nou niet doen alsof ps het goed voor elkaar heb met de launch games want een remake en een dlc uitbrengen als nieuwe games is het ook net niet. Had mooi geweest als ps ratchet had ofzo, en xbox geen fuck up had gemaakt met halo. Hopelijk kunnen we er over een jaar om lachen. Al denk ik dat ze bij ps eerder lachen.

0

@Roy36NL Ik bied 400 euro voor je series X ! Ik ben er wel blij mee :) Ik speel wel een van de 500+ games die er gewoon voor zijn

0
test

Dit roep ik al een jaar dat in 2021 gamepass naar samsung tv komt. Stond ergens dit jaar op en website met promo van samsung tv en gamepass abbo er bij voor een jaar. Binnen een dag was de link naar de samsung site veranderd en stond het er niet meer.

0
test

@hulstpower Zeker een mooie ontwikkeling, echter het opbouwen van een game bibliotheek op je xbox (of xbox account) gaat dan niet echt meer toch? dat vind ik nu zo leuk. niks is dalijk nog fysiek of digitaal echt van jou..

0
test

@rvdno dat klopt ben ik met je eens. Maar waar ik vroeger 1000 dvd/bluray had heb ik nu 3 video diensten en betaal zelf voor 1. Dus aan elk voordeel zit een nadeel maar ook weer andersom. En jij kan altijd nog gewoon je game op disc kopen als je dat wilt, ik doe dit alleen bij 3rd party games die ik echt day one of zo wil spelen.

0

Aanbevolen voor jou