'Microsoft weigerde X360 te verkopen aan Amerikaanse leger' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Smith bood Microsoft geld en positieve mond-op-mond reclame aan in ruil voor de Xbox 360-systemen, maar Microsoft weigerde de systemen te leveren. Het Amerikaanse bedrijf gaf drie redenen daarvoor. Zo bestond volgens Microsoft de kans dat het leger veel consoles zou kopen, maar dat er voor elke console maar één game verkocht zou worden, wat minder geld voor de softwaregigant op zou leveren.

Daarnaast was Microsoft bang dat een grote aankoop van het leger een tekort aan Xbox 360-systemen zou opleveren en dat het uiteindelijk de reputatie van Xbox zou kunnen schaden. "Willen we de Xbox 360 zien als een wapen? Willen we dat vader en moeder weten dat hun kind dezelfde spelcomputer koopt als waar het leger SEALs en Rangers mee traint?"

Geen enthousiasme

Microsoft's woordvoerder David Dennis weigerde om te reageren op de claim van Smith. Indien Microsoft besluit om het leger alsnog van Xbox 360-systemen te voorzien, is het wellicht niet meer nodig. Smith: "Ons enthousiasme toen Xbox en XNA nieuwe producten waren, is al afgekoeld. Op dit moment hebben we geen projecten in de planning staan waarbij één van deze producten gebruikt wordt voor militaire simulatie. Ik wil de discu ie wel opnieuw openen als Microsoft geïntere eerd is in het verkopen van deze producten aan onze community."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou