Na een prijsverlaging van de Xbox zelf komt Microsoft vandaag met het nieuws ook enkele van haar games te hebben afgeprijsd. Het gaat hier om Xbox titels die zelf door de softwaregigant worden uitgegeven zoals Dead or Alive 3, Project Gotham Racing, Azurik, NightCaster en NBA Inside Drive 2002. Vreemd genoeg zitten de nog steeds populaire games zoals Halo en Rallisport Challenge niet in deze lijst.

De nieuwe prijs van deze games is 59 euro, iets wat dus een tientje (euro welteverstaan) verschil is met de oude prijs.“Om de zomer zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gamers én winkeliers, introduceren we een speciale prijs voor deze topgames”, zegt Sandy Duncan, Vice President, Xbox Europe. “Deze titels zijn een groot succes en behoren allen tot de best verkochte Xbox games. Ook hebben deze games veel aandacht gekregen middels reviews in gamesbladen en door diverse onderscheidingen. Dit geeft aan dat zowel de handelspartners als de consumenten gek zijn op de Xbox en de bijbehorende games”.

“We hebben inmiddels honderdduizenden consumenten blij gemaakt met onze onlangs ingevoerde prijsverlaging van de Xbox zelf ,” aldus Duncan. “Op dit moment zijn er al meer dan 500.000 consoles verkocht in Europa. Met de prijsverlaging van games als Dead or Alive 3, Project Gotham Racing, Azurik, NightCaster en NBA Inside Drive 2002 bouwen we voort op dit succes. We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om plezier te kunnen beleven aan de Xbox en de games”.

Microsoft rept met geen woord meer over de voormalige mascotte 'Raven'

Het persbericht is nu niet bepaald een staaltje van goede argumenten, maar een knipje in de prijs is natuurlijk nooit verkeerd.